sâmbătă, 17 aprilie 2010

Fonduri europene pe Măsura 141 sesiunea 2010

După cum puteţi citi pe site-ul APDRP (Agenţia de Plăţi pentru Pezvoltare Rurală şi Pescuit), s-a deschis siunea de depunere a proiectelor de finanţare pe Măsura 141, 15 aprilie - 14 mai 2010. Măsura 141 a fost creată pentru sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă. În cazul fermelor apicole, este nevoie de 25 sau mai mulţi stupi pentru a fi eligibil.

Aceste proiecte sunt finanţate de către FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) - un instrument al Uniunii Europene prin care tarilor membre li se acorda fonduri pentru implementarea Politicii Agricole Comune.

Pentru a accesa Ghidul solicitantului pe Măsura 141 vizitaţi site-ul MADR (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale). Acum au fost ataşate şi anexele cu modelul planului de afacere şi sper că totul este final.

Critic APDRP şi MADR pentru neprofesionalism în aducerea la cunoştinţă a informaţiilor legate de Măsura 141, pentru că:
  • nu au afişat din timp perioada sesiunilor de depunere a proiectelor de finanţare;
  • nu au afişat din timp toate informaţiile necesare pentru întocmirea unui proiect:
  • ghidul solicitantului pe masura 141 este ambigu: 
    • intercalează informaţii despre măsura 121,
    • intercalează informaţii despre sesiunea a doua a anului 2010, 
    • e scris într-o manieră descriptivă în loc să fie punctual.
  • nu există o modalitate interactivă prin care solicitanţii să poată adresa întrebări, iar consultanţii oficiilor judeţene nu au mai multe informaţii decât cele de pe Internet.
  • Măsura 143 - Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori nu este pusă în aplicare, deci nu va folosi solicitanţilor pe Măsura 141;
  • site-urile unde vă prezentaţi înformţiile sunt ambigue şi greu de utilizat;
Laud OJCA Cluj pentru un site clar, structurat şi cu informaţii utile. Mi-a plăcut îndeosebi sectiunea cu întrebări şi răspunsuri. Da, chiar au şi răspunsuri! De asemenea am fost impresionat de transparenţa cu care este prezentat personalul - au pe site chiar şi declaraţiile de avere. Un mare BRAVO pentru cei care au creat site-ul.

Baftă tuturor celor care încearcă să alcătuiască un proiect pe Măsura 141! Îmi doresc ca funcţionarii publici cu care vă veţi întâlni să vă trateze ca atare: ca pe nişte oameni care vor să construiască ceva în această ţară - nu ca pe cei care i-au deranjat de la masă şi vor să profite de bani de la stat.

3 comentarii:

  1. Salut
    Orice proiect se intocmeste de catre solicitant.Ca acesta se pricepe el, ca-l pune pe altul contra nu stiu ce sume asta e treaba fiecaruia.Ca atare, nu exista proiecte intocmite ,,la alb" sau ,,la negru".O rectificare cred ca s-ar impune.Nu si in cazul in care faceti reclama OJCA>, singurii care ar lucra ,,la alb"..........

    RăspundețiȘtergere
  2. Da nu prea conteaza cine iti face proiectul ci cum e proiectul. Mie mi-a parut cinstita evaluarea proiectelor. Sper ca pe anii viitori sa nu mai fie surprinsi de numarul mare de proiecte si evaluarea sa se efectueze mai organizat fara drumuri multiple din partea celui evaluat, si fara asteptat la cozi.

    Sunt curios totusi ce vroiai sa exprimi in comentariul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. BLOGUL S-A MUTAT ÎN CASĂ NOUĂ: http://blog.stuparul.ro Aici nu se mai pot posta comentarii, deci vizitați-ne în noua casa :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.