joi, 30 septembrie 2010

Fundul anti VarroaFundul anti Varroa nu combate singur parazitul Varroa Jacobsoni, ci simplifică tratamentul cu Varachet şi oferă posibilitatea de a observa eficacitatea tratamentului.

Este un fund prevăzut cu plasă (vezi Iernarea stupilor in "fundul gol") şi un şubăr din tablă care permite închiderea ermetica a stupului. După cum scriam în "Varroa, Varachet şi fundul de sită", fundurile cu plasă împiedică efectuarea tratamentului cu Varachet fiindcă stupul nu este etanş, iar fumul cu medicament nu rămâne în stup. Prin aplicarea unui şubăr, această problemă este rezolvată.

Dacă stupii tăi au fund anti Varroa, câştigi:
 • Viteză în aplicarea tratamentului: fitilele aprinse nu se mai introduc pe urdiniş ci se pun pe şubărul de dedesubtul plasei;
 • Posibilitatea de a verifica eficacitatea tratamentului: după cele 15 minute in care fumul cu Varachet îşi face efectul, şubărul din tablă poate fi extras şi putem observa paraziţii morţi care au căzut prin plasă;  
Pentru o mai bună înțelegere a modului de utilizare urmăriți "Tratamentul cu Varachet folosind fundul anti Varroa".

  Un comentariu:

  1. BLOGUL S-A MUTAT ÎN CASĂ NOUĂ: http://blog.stuparul.ro Aici nu se mai pot posta comentarii, deci vizitați-ne în noua casa :)

   RăspundețiȘtergere

  Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.