duminică, 7 noiembrie 2010

Fonduri Europene pe Măsura 141 - Depunere proiect

Proiectul împreună cu cererea de finațare se depun la DIRECŢIA GENERALĂ DEZVOLTARE RURALĂ (DGDR) din reședința de județ, de către titular în persoană, în perioada specificată pentru sesiunea în care doriți să depuneți. După ce a fost depus veți fi planificat peste câteva zile să reveniți la verificat. Dacă dosarul nu e în regulă vi se mai dau câteva șanse să-l puneți la punct, dar o să aveți de făcut câteva drumuri, care pot deveni costisitoare dacă nu locuiți în reședința de județ. Deci mai bine dați 100 RON în plus și faceți proiectul cu cineva care se pricepe (citește despre actele necesare și cu cine e mai bine să îți faci proiectul).


Eficiența DGDR a fost greu pusă la încercare de cantitatea dosarelor și mai ales de dosarele acătuite necorespunzător. E drept, prea multe chichițe la un astfel de dosar, dar dacă e abordat corect și cu cine trebuie, bătăile de cap se reduc. Deci programările nu s-au respectat întotdeauna, și s-a stat și câte o jumătate de zi la cozi, dar într-un final toate proiectele au fost verificate.

La cîteva săptămâni după verificare am fost anunțat telefonic de vizita inspectorilor în teren. Au făcut poze la stupi, la uneletele apicole și la cabana sau depozitul apicol.

După această fază nu mai ai nimic de făcut pentru o vreme și aștepți în poștă notificare privind selecționarea cererii de finanțare Te mai uiți periodic și pe site-ul MADR de pe Internet. Articolul cu raportul de selecție ar trebui sa apară direct pe pagina principală.

Când primești înștiințarea prin poștă, trebuie să mergi la Oficiul Poștal de unde aparții să ridici notificarea. Dacă nu o ridici ea e trimisă înapoi la DGRD în capitala de județ, și vei fi sunat pentru a merge să o ridici. Desigur nu e prea frumos să le dai oamenilor de acolo de lucru în plus (eu mă găsisem pe Internet și nu am mai fost la Poștă fără să știu ce se v-a întâmpla) însă în acest fel poți trage un pic de timp cu data la care trebuie să fie gata autorizarea (de obicei oamenii își fac PFA sau Întreprindere Individuală). Firma trebuie să fie gata în 30 zile de când ai luat la cunoștiință (la Poștă sau direct la sediul DGDR dacă scrisoarea a fost returnată).

Etapa următoare e autorizarea.

Un comentariu:

  1. BLOGUL S-A MUTAT ÎN CASĂ NOUĂ: http://blog.stuparul.ro Aici nu se mai pot posta comentarii, deci vizitați-ne în noua casa :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.